Er was tijdelijk sprake van winstnemingen, nadat de olieprijs vorige week met 6,50% was gestegen. Een aantal andere factoren, zoals de Europese begrotingscrisis en de downgrading van de Hongaarse kredietrating, wogen eveneens op de olieprijs.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore gehandeld aan 88,80 dollar per vat, tegenover 89,10 dollar als slotkoers gisterenavond in New York.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, merkt op dat de goudprijs op het niveau van 89,84 dollar op een belangrijke technische weerstand botst. Deze weerstand raakt voorlopig niet overwonnen.

Er was tijdelijk sprake van winstnemingen, nadat de olieprijs vorige week met 6,50% was gestegen. Een aantal andere factoren, zoals de Europese begrotingscrisis en de downgrading van de Hongaarse kredietrating, wogen eveneens op de olieprijs. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore gehandeld aan 88,80 dollar per vat, tegenover 89,10 dollar als slotkoers gisterenavond in New York. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, merkt op dat de goudprijs op het niveau van 89,84 dollar op een belangrijke technische weerstand botst. Deze weerstand raakt voorlopig niet overwonnen.