Die stijging had ook te maken met de nadering van Hurricane Richard in het gebied van de Golf van Mexico. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 82,47 dollar.

Dat is 78 dollarcent meer dan het slotniveau van vrijdagavond in New York. Afgelopen vrijdag werd een vat ruwe olie al meer dan een dollar duurder, vorige week was er sprake van een prijsstijging met 0,50%.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, wijst nogmaals op de omgekeerde correlatie tussen de olieprijs en de dollar. De olieprijs kan blijven stijgen zolang de dollar zwak blijft.

Die stijging had ook te maken met de nadering van Hurricane Richard in het gebied van de Golf van Mexico. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 82,47 dollar. Dat is 78 dollarcent meer dan het slotniveau van vrijdagavond in New York. Afgelopen vrijdag werd een vat ruwe olie al meer dan een dollar duurder, vorige week was er sprake van een prijsstijging met 0,50%. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, wijst nogmaals op de omgekeerde correlatie tussen de olieprijs en de dollar. De olieprijs kan blijven stijgen zolang de dollar zwak blijft.