Dat is ongeveer evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York. Een vat ruwe olie werd toen een halve dollar goedkoper. Het blijft een vraagteken wat de volgende richting wordt die het goud zal inslaan.

Victor Shum, senior trader bij Purvin & Gertz Inc, is van mening dat een olieprijs boven het niveau van 75 dollar waarschijnlijk wat te hoog gegrepen is. De fundamentals rechtvaardigen alleszins geen verdere stijging van de olieprijs.

Met name de macro-economische indicatoren rechtvaardigen geen verdere stijging van de olieprijs. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de verwerkende nijverheid in de regio New York sneller dan verwacht vertraagde.

Dit was de zoveelste tegenvallende indicator die recent werd bekendgemaakt. Bovendien werd ook bekendgemaakt dat de Chinese economische groei vertraagt, waardoor de vraag naar ruwe olie zal afnemen.

Dat is ongeveer evenveel als het slotniveau van gisterenavond in New York. Een vat ruwe olie werd toen een halve dollar goedkoper. Het blijft een vraagteken wat de volgende richting wordt die het goud zal inslaan. Victor Shum, senior trader bij Purvin & Gertz Inc, is van mening dat een olieprijs boven het niveau van 75 dollar waarschijnlijk wat te hoog gegrepen is. De fundamentals rechtvaardigen alleszins geen verdere stijging van de olieprijs. Met name de macro-economische indicatoren rechtvaardigen geen verdere stijging van de olieprijs. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de verwerkende nijverheid in de regio New York sneller dan verwacht vertraagde. Dit was de zoveelste tegenvallende indicator die recent werd bekendgemaakt. Bovendien werd ook bekendgemaakt dat de Chinese economische groei vertraagt, waardoor de vraag naar ruwe olie zal afnemen.