De dollar heeft zich wat hersteld op de valutamarkten en dat verklaart deels waarom de stijging van de olieprijs is stilgevallen. Daarnaast verwacht de markt dat de olievoorraden in de VS het hoogste peil in 18 maanden hebben bereikt.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen gehandeld aan 86,66 dollar, of 22 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. In New York daalde de olieprijs met 62 dollarcent.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, gelooft niet in een verdere stijging van de olieprijs. De voorraden aan ruwe olie bevinden zich daarvoor op een te hoog niveau.

De dollar heeft zich wat hersteld op de valutamarkten en dat verklaart deels waarom de stijging van de olieprijs is stilgevallen. Daarnaast verwacht de markt dat de olievoorraden in de VS het hoogste peil in 18 maanden hebben bereikt. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen gehandeld aan 86,66 dollar, of 22 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. In New York daalde de olieprijs met 62 dollarcent. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, gelooft niet in een verdere stijging van de olieprijs. De voorraden aan ruwe olie bevinden zich daarvoor op een te hoog niveau.