De lichte afbrokkeling van de olieprijs had vooral te maken met de versteviging van de dollarkoers op de valutamarkten. Er bestaat een omgekeerde correlatie tussen de dollar en de grondstoffenprijzen.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 82,02 dollar betaald, of een verlies van 52 dollarcent (0,60%) ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Ken Hasegawa, commodity derivative sales manager bij broker Newedge in Tokio, is van mening dat de dollar de spelbepalende factor op de financiële markten blijft. Alles hangt af van wat de dollar in de komende dagen en weken gaat doen.

De lichte afbrokkeling van de olieprijs had vooral te maken met de versteviging van de dollarkoers op de valutamarkten. Er bestaat een omgekeerde correlatie tussen de dollar en de grondstoffenprijzen. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 82,02 dollar betaald, of een verlies van 52 dollarcent (0,60%) ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Ken Hasegawa, commodity derivative sales manager bij broker Newedge in Tokio, is van mening dat de dollar de spelbepalende factor op de financiële markten blijft. Alles hangt af van wat de dollar in de komende dagen en weken gaat doen.