Daar kwam echter verandering in wanneer vrijdagavond het bericht binnenliep dat Fitch de kredietrating voor Spanje had verlaagd. Bij dit ratinghuis is Spanje niet langer een triple A-rating waard.

Vorige week werd een vat ruwe olie niettemin toch meer dan 6 dollar per vat duurder. Begin mei was de olieprijs gestegen tot een piek op 87,15 dollar alvorens opnieuw fors terug te vallen.

Die daling had vooral te maken met de verwachting dat de vraag naar ruwe olie als gevolg van de Europese crisis gaat afnemen.

Bij PFGBest is analist Phil Flynn van mening dat het tempo van de daling overdreven geweest en dat prijsherstel dus niet onlogisch was. Hij gaf echter toe dat het bericht over de downgrading van de Spaanse kredietrating weer extra druk op de olieprijs kan uitvoeren.

Vandaag wordt in de Verenigde Staten vanwege Memorial Day niet gehandeld op de financiële markten, zodat mogelijk de prijsbewegingen eerder beperkt gaan blijven. Mei is voor de olieprijs overigens de slechtste maand sinds december 2008 geworden.

Daar kwam echter verandering in wanneer vrijdagavond het bericht binnenliep dat Fitch de kredietrating voor Spanje had verlaagd. Bij dit ratinghuis is Spanje niet langer een triple A-rating waard. Vorige week werd een vat ruwe olie niettemin toch meer dan 6 dollar per vat duurder. Begin mei was de olieprijs gestegen tot een piek op 87,15 dollar alvorens opnieuw fors terug te vallen. Die daling had vooral te maken met de verwachting dat de vraag naar ruwe olie als gevolg van de Europese crisis gaat afnemen. Bij PFGBest is analist Phil Flynn van mening dat het tempo van de daling overdreven geweest en dat prijsherstel dus niet onlogisch was. Hij gaf echter toe dat het bericht over de downgrading van de Spaanse kredietrating weer extra druk op de olieprijs kan uitvoeren. Vandaag wordt in de Verenigde Staten vanwege Memorial Day niet gehandeld op de financiële markten, zodat mogelijk de prijsbewegingen eerder beperkt gaan blijven. Mei is voor de olieprijs overigens de slechtste maand sinds december 2008 geworden.