Aanleiding waren problemen met een lek in de Trans- Alaska Pipeline System, waar de toevoer van ruwe olie naar de Verenigde Staten in gevaar zou kunnen komen. Uiteindelijk zal het lek waarschijnlijk sneller dan verwacht hersteld worden.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat het probleem van het lek zonder meer werd overschat.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Sinagpore 89,34 dollar betaald, of 9 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond.

Aanleiding waren problemen met een lek in de Trans- Alaska Pipeline System, waar de toevoer van ruwe olie naar de Verenigde Staten in gevaar zou kunnen komen. Uiteindelijk zal het lek waarschijnlijk sneller dan verwacht hersteld worden. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat het probleem van het lek zonder meer werd overschat. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Sinagpore 89,34 dollar betaald, of 9 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond.