In totaal bedragen de Amerikaanse voorraden aan ruwe olie nu 357,70 miljoen vaten. Daarnaast werd ook bekend dat Chinese de prijzen voor olieproducten heeft opgetrokken.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 108,36 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 47 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren in New York.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de evolutie van de Amerikaanse voorraden momenteel opnieuw de doorslaggevende factor is geworden op de oliemarkten.

In totaal bedragen de Amerikaanse voorraden aan ruwe olie nu 357,70 miljoen vaten. Daarnaast werd ook bekend dat Chinese de prijzen voor olieproducten heeft opgetrokken. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 108,36 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 47 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de evolutie van de Amerikaanse voorraden momenteel opnieuw de doorslaggevende factor is geworden op de oliemarkten.