Vanmorgen werd voor crude opnieuw 73 dollar betaald. Algemeen wordt aangenomen dat de OPEC volgende week haar productieplafond ongewijzigd gaat houden.

Het kartel van de olieproducerende landen vergadert op 22 december in Angola. De OPEC heeft eerder al verklaard tevreden te zijn met een olieprijs in een range van 70 tot 80 dollar.

Als gevolg van het koude weer in de Verenigde Staten is de vraag naar stookolie en diesel opnieuw gestegen, wat verklaart waarom ook de prijzen voor ruwe olie weer naar omhoog geschoten zijn.

Barclays Capital merkt op dat de vraag naar olieproducten in de Verenigde Staten sinds maart nog niet zo hoog is geweest. Zolang het koude weer blijft aanhouden, kan de olieprijs in de lift blijven zitten.

Vanmorgen werd voor crude opnieuw 73 dollar betaald. Algemeen wordt aangenomen dat de OPEC volgende week haar productieplafond ongewijzigd gaat houden. Het kartel van de olieproducerende landen vergadert op 22 december in Angola. De OPEC heeft eerder al verklaard tevreden te zijn met een olieprijs in een range van 70 tot 80 dollar. Als gevolg van het koude weer in de Verenigde Staten is de vraag naar stookolie en diesel opnieuw gestegen, wat verklaart waarom ook de prijzen voor ruwe olie weer naar omhoog geschoten zijn. Barclays Capital merkt op dat de vraag naar olieproducten in de Verenigde Staten sinds maart nog niet zo hoog is geweest. Zolang het koude weer blijft aanhouden, kan de olieprijs in de lift blijven zitten.