Minder opvallend was dat de graanprijzen over de afgelopen met bijna 18% zijn gestegen en een nieuwe piek voor de afgelopen twee jaar hebben bereikt. De graanprijs is woensdag echter weer wat teruggevallen.

Bij Telvent DTN merkt senior analist Darin Newsom op dat de graanoogst buiten de VS in veel gevallen van de droogte te lijden had. Bovendien is er grote vraag naar granen vanuit de veevoedersector.

De vraag naar ethanol bereikte zelfs een nooit geziene hoogte en zo belanden we bi de olieprijs. Een vat crude steeg gisteren richting 83 dollar, een vat Brent kostte bijna 85 dollar.

Het International Energy Agency verhoogde de globale prognoses wat betreft de vraag naar olie. Daarnaast verwacht het IEA dat de olie-import in China recordhoogtes gaat bereiken.

Minder opvallend was dat de graanprijzen over de afgelopen met bijna 18% zijn gestegen en een nieuwe piek voor de afgelopen twee jaar hebben bereikt. De graanprijs is woensdag echter weer wat teruggevallen. Bij Telvent DTN merkt senior analist Darin Newsom op dat de graanoogst buiten de VS in veel gevallen van de droogte te lijden had. Bovendien is er grote vraag naar granen vanuit de veevoedersector. De vraag naar ethanol bereikte zelfs een nooit geziene hoogte en zo belanden we bi de olieprijs. Een vat crude steeg gisteren richting 83 dollar, een vat Brent kostte bijna 85 dollar. Het International Energy Agency verhoogde de globale prognoses wat betreft de vraag naar olie. Daarnaast verwacht het IEA dat de olie-import in China recordhoogtes gaat bereiken.