Gisteren werd een vat ruwe olie 20 dollarcent goedkoper op 59,69 dollar. De olieprijs flirt al een aantal dagen met het prijsniveau van 60 dollar, nadat op 30 juni een piek voor de afgelopen acht maanden werd bereikt op 73,38 dollar.

De stijging van de olieprijs vandaag heeft te maken met de verwachting dat de Aziatische economie sneller dan verwacht gaat herstellen. Die hoop wordt gevoed door de publicatie vanmorgen van meevallende BBP-cijfers in Singapore.

De economen hopen dat de wereldeconomie, onder impuls van China, zich sneller dan verwacht gaat herstellen. De Chinese overheid maakt later deze week de BBP-cijfers voor het tweede kwartaal bekend.

Gisteren werd een vat ruwe olie 20 dollarcent goedkoper op 59,69 dollar. De olieprijs flirt al een aantal dagen met het prijsniveau van 60 dollar, nadat op 30 juni een piek voor de afgelopen acht maanden werd bereikt op 73,38 dollar. De stijging van de olieprijs vandaag heeft te maken met de verwachting dat de Aziatische economie sneller dan verwacht gaat herstellen. Die hoop wordt gevoed door de publicatie vanmorgen van meevallende BBP-cijfers in Singapore. De economen hopen dat de wereldeconomie, onder impuls van China, zich sneller dan verwacht gaat herstellen. De Chinese overheid maakt later deze week de BBP-cijfers voor het tweede kwartaal bekend.