Bill O'Grady, chief market strategist bij Confluence Investment Management in St. Louis, merkt op dat olie relatief gezien goedkoop is in vergelijking met andere grondstoffen.

Met name ten opzichte van basismetalen, granen en vee had de olieprijs een serieuze achterstand opgelopen. Daardoor is de interesse van de beleggers voor olie weer toegenomen.

Deze week kan de olieprijs verder stijgen, dit als gevolg van speculatie dat de olievoorraden in de Verenigde Staten opnieuw zijn gedaald als gevolg van een economisch herstel.

Michael Fitzpatrick, een oliebroker bij MF Global in New York, wijst echter al op een nieuwe fase in de evolutie van de olieprijs. Een te hoge olieprijs kan het economisch herstel gaan afremmen.

Bill O'Grady, chief market strategist bij Confluence Investment Management in St. Louis, merkt op dat olie relatief gezien goedkoop is in vergelijking met andere grondstoffen. Met name ten opzichte van basismetalen, granen en vee had de olieprijs een serieuze achterstand opgelopen. Daardoor is de interesse van de beleggers voor olie weer toegenomen. Deze week kan de olieprijs verder stijgen, dit als gevolg van speculatie dat de olievoorraden in de Verenigde Staten opnieuw zijn gedaald als gevolg van een economisch herstel. Michael Fitzpatrick, een oliebroker bij MF Global in New York, wijst echter al op een nieuwe fase in de evolutie van de olieprijs. Een te hoge olieprijs kan het economisch herstel gaan afremmen.