De daling van vanmorgen heeft te maken met de verwachting dat China meer maatregelen gaat treffen om de economische groei af te remmen. Daardoor zou de vraag naar ruwe olie afnemen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 85,10 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of een daling met 63 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren.

Deze maand is de olieprijs met 4,90% gestegen, tegenover 1 januari is er sprake van een stijging met 7,60%. De oliemarkt wacht nu op de publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers.

De daling van vanmorgen heeft te maken met de verwachting dat China meer maatregelen gaat treffen om de economische groei af te remmen. Daardoor zou de vraag naar ruwe olie afnemen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 85,10 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of een daling met 63 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Deze maand is de olieprijs met 4,90% gestegen, tegenover 1 januari is er sprake van een stijging met 7,60%. De oliemarkt wacht nu op de publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers.