De Amerikaanse werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag gaven een gemengd beeld te zien. Het goede nieuws was dat de werkloosheidsgraad is gedaald tot 7,40%, wat toch nog een heel eind verwijderd is van de target van 6,50% waar de FED op mikt.

De jobcreatie was anderzijds opnieuw kleiner dan verwacht. De werkloosheidsgraad kan niet noemenswaardig dalen zonder dat er op maandbasis geen 200.000 nieuwe jobs bijkomen. Daar zijn we momenteel nog altijd ver van verwijderd, zodat de kans klein is dat de FED al zal gaan taperen.

De Amerikaanse werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag gaven een gemengd beeld te zien. Het goede nieuws was dat de werkloosheidsgraad is gedaald tot 7,40%, wat toch nog een heel eind verwijderd is van de target van 6,50% waar de FED op mikt. De jobcreatie was anderzijds opnieuw kleiner dan verwacht. De werkloosheidsgraad kan niet noemenswaardig dalen zonder dat er op maandbasis geen 200.000 nieuwe jobs bijkomen. Daar zijn we momenteel nog altijd ver van verwijderd, zodat de kans klein is dat de FED al zal gaan taperen.