Bovendien kwam er het bericht dat Enbridge Energy Partners LP officieel toestemming heeft gekregen om een pijplijn weer op te starten die wegens een lek vorige week werd gesloten.

Het American Petroleum Institute maakte bekend dat de olievoorraden in de VS met 3,33 miljoen vaten zijn gestegen tot in totaal 362 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau in een decennium voor deze tijd van het jaar.

Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de hoge voorraden al in de olieprijs verrekend zitten.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie vanmorgen 76,26 dollar, of 16 dollarcent meer dan slotniveau van gisteren. In New York werd crude 70 dollarcent of 0,90% goedkoper.

Bovendien kwam er het bericht dat Enbridge Energy Partners LP officieel toestemming heeft gekregen om een pijplijn weer op te starten die wegens een lek vorige week werd gesloten. Het American Petroleum Institute maakte bekend dat de olievoorraden in de VS met 3,33 miljoen vaten zijn gestegen tot in totaal 362 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau in een decennium voor deze tijd van het jaar. Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de hoge voorraden al in de olieprijs verrekend zitten. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie vanmorgen 76,26 dollar, of 16 dollarcent meer dan slotniveau van gisteren. In New York werd crude 70 dollarcent of 0,90% goedkoper.