De olieprijs noteerde vanmorgen weer hoger, waarbij opviel dat de hedge funds weer long posities innamen. Die plotse interesse heeft te maken met het feit dat de olieprijs was teruggevallen tot het laagste niveau in bijna drie weken.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 74,02 dollar voor een vat ruwe olie betaald, 36 dollarcent of 0,50% meer dan het slotniveau van gisteren.

Victor Shum, senior principal bij consultantbureau Purvin & Gertz Inc. in Singapore, is van mening dat de kansen op een nieuwe recessie zijn afgenomen.

Als gevolg daarvan hebben speculanten zoals hedge funds hun long-posities in oliefutures met bijna 40.000 of 44% opgetrokken, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de Commodity Futures Exchange Commission. De beleggers geloven zodoende opnieuw in een stijging van de olieprijs.

De olieprijs noteerde vanmorgen weer hoger, waarbij opviel dat de hedge funds weer long posities innamen. Die plotse interesse heeft te maken met het feit dat de olieprijs was teruggevallen tot het laagste niveau in bijna drie weken. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 74,02 dollar voor een vat ruwe olie betaald, 36 dollarcent of 0,50% meer dan het slotniveau van gisteren. Victor Shum, senior principal bij consultantbureau Purvin & Gertz Inc. in Singapore, is van mening dat de kansen op een nieuwe recessie zijn afgenomen. Als gevolg daarvan hebben speculanten zoals hedge funds hun long-posities in oliefutures met bijna 40.000 of 44% opgetrokken, zo blijkt uit cijfers verstrekt door de Commodity Futures Exchange Commission. De beleggers geloven zodoende opnieuw in een stijging van de olieprijs.