Het Commerce Department maakt deze week de BBP-cijfers over het vierde kwartaal in de Verenigde Staten en algemeen wordt verwacht dat de groeicijfers gaan meevallen.

Vanmorgen kostte een vat ruwe oliei in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 89,51 dollar betaald, of 40 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, wijst er op dat een sterker dan verwacht economisch herstel al minstens gedeeltelijk in de olieprijs verrekend zit. Op jaarbasis is die met 19% gestegen, maar vorige week werd een vat ruwe olie 2,70% goedkoper.

Het Commerce Department maakt deze week de BBP-cijfers over het vierde kwartaal in de Verenigde Staten en algemeen wordt verwacht dat de groeicijfers gaan meevallen. Vanmorgen kostte een vat ruwe oliei in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 89,51 dollar betaald, of 40 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, wijst er op dat een sterker dan verwacht economisch herstel al minstens gedeeltelijk in de olieprijs verrekend zit. Op jaarbasis is die met 19% gestegen, maar vorige week werd een vat ruwe olie 2,70% goedkoper.