Broker Brockhouse Cooper is van mening dat de olieprijs de achillespees van de Amerikaanse economie is. Een spike in de olieprijs kan de economische groei sterk doen terugvallen.

Een olieprijs van 130 dollar zou de groei van de industriële productie in de Verenigde Staten reduceren van 5% naar 4%. Nochtans hebben de Amerikanen in de afgelopen jaren zware inspanningen ondernomen om de afhankelijkheid van de olieprijs te verminderen.

Die inspanningen hebben weliswaar vruchten opgeleverd, maar uiteindelijk blijft de afhankelijkheid van de olieprijs toch groter dan in Europa.

Een olieprijs van 130 dollar per vat zou dit jaar 100 miljard dollar aan consumentenbestedingen kosten, wat betekent dat het effect van de verlenging van de belastingverlaging grotendeels ongedaan wordt gemaakt.

Broker Brockhouse Cooper is van mening dat de olieprijs de achillespees van de Amerikaanse economie is. Een spike in de olieprijs kan de economische groei sterk doen terugvallen. Een olieprijs van 130 dollar zou de groei van de industriële productie in de Verenigde Staten reduceren van 5% naar 4%. Nochtans hebben de Amerikanen in de afgelopen jaren zware inspanningen ondernomen om de afhankelijkheid van de olieprijs te verminderen. Die inspanningen hebben weliswaar vruchten opgeleverd, maar uiteindelijk blijft de afhankelijkheid van de olieprijs toch groter dan in Europa. Een olieprijs van 130 dollar per vat zou dit jaar 100 miljard dollar aan consumentenbestedingen kosten, wat betekent dat het effect van de verlenging van de belastingverlaging grotendeels ongedaan wordt gemaakt.