Het belang van de olieprijs kan in de huidige marktomstandigheden moeilijk onderschat worden. Een olieprijs van 100 dollar per vat zou de wereldeconomie namelijk snel doen vertragen.

Kenner van de oliemarkt Steve Cortes is van mening dat een stijging van de olieprijs richting 100 dollar per vat geen lang leven beschoren zou zijn. Bovendien baseert hij zich op de technische analyse.

De olieprijs beweegt al geruime tijd in een range van 80 tot 85 dollar. Alleen in geval van een stijging van de prijs tot boven 85 dollar ligt de weg richting 100 dollar open. Cortes ziet China als een remmende factor, dat land zou de olieprijs niet naar omhoog maar wel naar omlaag duwen.

Het belang van de olieprijs kan in de huidige marktomstandigheden moeilijk onderschat worden. Een olieprijs van 100 dollar per vat zou de wereldeconomie namelijk snel doen vertragen. Kenner van de oliemarkt Steve Cortes is van mening dat een stijging van de olieprijs richting 100 dollar per vat geen lang leven beschoren zou zijn. Bovendien baseert hij zich op de technische analyse. De olieprijs beweegt al geruime tijd in een range van 80 tot 85 dollar. Alleen in geval van een stijging van de prijs tot boven 85 dollar ligt de weg richting 100 dollar open. Cortes ziet China als een remmende factor, dat land zou de olieprijs niet naar omhoog maar wel naar omlaag duwen.