Dennis Gartman van The Gartman Newsletter is echter niet van mening dat de olieprijs het recordniveau van 142 dollar per vat zal evenaren of verbeteren. De opstoot in de olieprijs zal volgens Gartman van korte duur zijn.

Volgens Gartman is het gewoonweg onmogelijk dat de olieprijs lang boven het niveau van 100 dollar zal kunnen standhouden. Een te dure olieprijs zal automatisch de vraag naar olie afremmen.

Gartman ziet meer bepaald West Texas Intermediate eerder vroeg dan laat corrigeren. Deze olievariëiteit is niet afhankelijk van de situatie in het Midden-Oosten, zodat een forse prijssprong in dit geval niet gerechtvaardigd is.

Dennis Gartman van The Gartman Newsletter is echter niet van mening dat de olieprijs het recordniveau van 142 dollar per vat zal evenaren of verbeteren. De opstoot in de olieprijs zal volgens Gartman van korte duur zijn. Volgens Gartman is het gewoonweg onmogelijk dat de olieprijs lang boven het niveau van 100 dollar zal kunnen standhouden. Een te dure olieprijs zal automatisch de vraag naar olie afremmen. Gartman ziet meer bepaald West Texas Intermediate eerder vroeg dan laat corrigeren. Deze olievariëiteit is niet afhankelijk van de situatie in het Midden-Oosten, zodat een forse prijssprong in dit geval niet gerechtvaardigd is.