In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 81,44 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 81,23 dollar gisterenavond in New York.

Victor Shum, senior principal bij energieconsultants Purvin & Gertz Inc. in Singapore, stelt vast dat de begrotingscrisis steeds zwaarder op de olieprijs gaat wegen. Daarbij wordt gevreesd voor een verdere escalatie van die crisis.

De oliehandelaren vrezen dat een escalatie van de begrotingscrisis richting Spanje en Portugal de economische opleving gaat doen stokken, waardoor automatisch ook de vraag naar olie en olieproducten op een lager pitje gaat branden.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 81,44 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 81,23 dollar gisterenavond in New York. Victor Shum, senior principal bij energieconsultants Purvin & Gertz Inc. in Singapore, stelt vast dat de begrotingscrisis steeds zwaarder op de olieprijs gaat wegen. Daarbij wordt gevreesd voor een verdere escalatie van die crisis. De oliehandelaren vrezen dat een escalatie van de begrotingscrisis richting Spanje en Portugal de economische opleving gaat doen stokken, waardoor automatisch ook de vraag naar olie en olieproducten op een lager pitje gaat branden.