In Singapore werd 81,16 dollar voor een vat crude betaald, wat 5 dollarcent meer is dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Woensdag werd olie 56 dollarcent of 0,70% goedkoper.

De lagere olieprijs had vooral te maken met de versteviging van de dollar tegenover de euro op de valutamarkten, onder dankzij de publicatie van een onverwachte daling van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten.

Mike Sander van Sander Capital Advisors in Seattle is van mening dat de olieprijs technisch gezien overkocht was. Een correctie was in de gegeven omstandigheden niet meer dan logisch.

In Singapore werd 81,16 dollar voor een vat crude betaald, wat 5 dollarcent meer is dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Woensdag werd olie 56 dollarcent of 0,70% goedkoper. De lagere olieprijs had vooral te maken met de versteviging van de dollar tegenover de euro op de valutamarkten, onder dankzij de publicatie van een onverwachte daling van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. Mike Sander van Sander Capital Advisors in Seattle is van mening dat de olieprijs technisch gezien overkocht was. Een correctie was in de gegeven omstandigheden niet meer dan logisch.