De olieprijs is vrijdag scherp gedaald, waarbij een deel van de winsten die eerder vorige werden gemaakt opnieuw verloren gingen. Zelfs de daling van de dollarkoers kon de koersval van de olieprijs niet stuiten.

Vrijdag werd voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange 62,29 dollar betaald, of 2,65 dollar minder dan het slotniveau van de dag voordien. De prijzen voor benzine, stookolie en aardgas daalden eveneens.

In de loop van de week bereikte de olieprijs een pieke op 72,90 dollar. Addison Armstrong van Tradition Energy vond de correctie in de olieprijs niet meer dan normaal en blijft van mening dat de uptrend nog niet is gebroken.

De vraag voor geraffineerde producten blijft weliswaar zwak, maar de trend is opnieuw stijgend. Bovendien verwacht Armstrong ook dat de olievoorraden gaan dalen, wat de prijs moet gaan ondersteunen. Hij verwacht vroeg of laat een doorbraak van de olieprijs.

De olieprijs is vrijdag scherp gedaald, waarbij een deel van de winsten die eerder vorige werden gemaakt opnieuw verloren gingen. Zelfs de daling van de dollarkoers kon de koersval van de olieprijs niet stuiten. Vrijdag werd voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange 62,29 dollar betaald, of 2,65 dollar minder dan het slotniveau van de dag voordien. De prijzen voor benzine, stookolie en aardgas daalden eveneens. In de loop van de week bereikte de olieprijs een pieke op 72,90 dollar. Addison Armstrong van Tradition Energy vond de correctie in de olieprijs niet meer dan normaal en blijft van mening dat de uptrend nog niet is gebroken. De vraag voor geraffineerde producten blijft weliswaar zwak, maar de trend is opnieuw stijgend. Bovendien verwacht Armstrong ook dat de olievoorraden gaan dalen, wat de prijs moet gaan ondersteunen. Hij verwacht vroeg of laat een doorbraak van de olieprijs.