Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange nog iets meer dan 65 dollar betaald. Vorige week bereikte de olieprijs een piek voor de afgelopen acht maanden op 73 dollar per vat.

De oliehandelaren twijfelen er aan of de rally van de olieprijzen zich kan verder zetten wanneer de economische indicatoren niet verbeteren. Sinds maart is de prijs voor een vat ruwe olie opnieuw verdubbeld.

Anderzijds ondervindt de oliemarkt enige steun van de operaties van rebellen in Nigeria, de grootste Afrikaanse olieproducent. Volgens handelaren lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de olieprijs op korte termijn gaat terugvallen in de richting van 60 dollar.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange nog iets meer dan 65 dollar betaald. Vorige week bereikte de olieprijs een piek voor de afgelopen acht maanden op 73 dollar per vat. De oliehandelaren twijfelen er aan of de rally van de olieprijzen zich kan verder zetten wanneer de economische indicatoren niet verbeteren. Sinds maart is de prijs voor een vat ruwe olie opnieuw verdubbeld. Anderzijds ondervindt de oliemarkt enige steun van de operaties van rebellen in Nigeria, de grootste Afrikaanse olieproducent. Volgens handelaren lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de olieprijs op korte termijn gaat terugvallen in de richting van 60 dollar.