De olievoorraden in de landen die deel uitmaken van de OESO zijn in mei met 7% gestegen, zo werd bekendgemaakt. Het oplopen van de voorraden betekent dat de vraag naar olie duidelijk een knik vertoont.

Oliehandelaren signaleren dat er inderdaad relatief weinig vraag is naar olie op de markt. Bovendien is het sentiment op die markt ronduit bearish. Er valt een duidelijke correlatie vast te stellen tussen de olieprijs, de beurzen en de dollar.

Vorige week liet de olieprijs de sterkste daling sinds januari optekenen, onder andere ook onder invloed van de publicatie van een tegenvallende index over het consumentenvertrouwen in de VS.

Vanmorgen viel de prijs voor een vat crude terug in de richting van 59 dollar per vat. Op 30 juni piekte de olieprijs op 73,38 dollar, het hoogste niveau voor de afgelopen acht maanden.

De olievoorraden in de landen die deel uitmaken van de OESO zijn in mei met 7% gestegen, zo werd bekendgemaakt. Het oplopen van de voorraden betekent dat de vraag naar olie duidelijk een knik vertoont. Oliehandelaren signaleren dat er inderdaad relatief weinig vraag is naar olie op de markt. Bovendien is het sentiment op die markt ronduit bearish. Er valt een duidelijke correlatie vast te stellen tussen de olieprijs, de beurzen en de dollar. Vorige week liet de olieprijs de sterkste daling sinds januari optekenen, onder andere ook onder invloed van de publicatie van een tegenvallende index over het consumentenvertrouwen in de VS. Vanmorgen viel de prijs voor een vat crude terug in de richting van 59 dollar per vat. Op 30 juni piekte de olieprijs op 73,38 dollar, het hoogste niveau voor de afgelopen acht maanden.