China maakte gisteren bekend dat de inflatie in december is toegenomen tot 4,60%, terwijl de Chinese economie in het vierde kwartaal een groei met 9,80% liet optekenen.

In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 89,65 dollar voor een vat ruwe olie betaald, wat overeenstemt met een winst van 6 dollarcent in vergelijking met het slot van gisteren. Donderdag werd een vat ruwe olie 2,40% goedkoper.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, merkt op dat de olievoorraden groot blijven, zodat een forse prijsstijging momenteel niet nodig is. China zal in de komende dagen de beslissende factor voor de olieprijs blijven, aldus Westmore.

China maakte gisteren bekend dat de inflatie in december is toegenomen tot 4,60%, terwijl de Chinese economie in het vierde kwartaal een groei met 9,80% liet optekenen. In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 89,65 dollar voor een vat ruwe olie betaald, wat overeenstemt met een winst van 6 dollarcent in vergelijking met het slot van gisteren. Donderdag werd een vat ruwe olie 2,40% goedkoper. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, merkt op dat de olievoorraden groot blijven, zodat een forse prijsstijging momenteel niet nodig is. China zal in de komende dagen de beslissende factor voor de olieprijs blijven, aldus Westmore.