Anderzijds dreigt de Europese begrotingscrisis de koers van de dollar naar omhoog te jagen, waardoor de vraag naar olie en andere grondstoffen op een lager pitje zou gaan branden.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 84,24 dollar voor een vat ruwe olie betaald, ten opzichte van 84,58 dollar gisterenavond in New York.

Ken Hasegawa, commodity derivative sales manager bij Newedge Group in Tokio, is van mening dat de correctie in de olieprijs geen lang leven beschoren zal zijn. Hasewage verwacht dat het slechts een kwestie van tijd wordt alvorens de olieprijs doorstijgt naar 90 dollar per vat.

Anderzijds dreigt de Europese begrotingscrisis de koers van de dollar naar omhoog te jagen, waardoor de vraag naar olie en andere grondstoffen op een lager pitje zou gaan branden. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 84,24 dollar voor een vat ruwe olie betaald, ten opzichte van 84,58 dollar gisterenavond in New York. Ken Hasegawa, commodity derivative sales manager bij Newedge Group in Tokio, is van mening dat de correctie in de olieprijs geen lang leven beschoren zal zijn. Hasewage verwacht dat het slechts een kwestie van tijd wordt alvorens de olieprijs doorstijgt naar 90 dollar per vat.