De markt wacht nu op signalen die bevestigen dat de economische opleving in een versnelling is geraakt. De prijs voor een vat crude daalde met driekwart dollar tot 79,76 dollar.

Vrijdag kostte een vat crude in New York nog 80,50 dollar en dat was eveneens 69 dollarcent minder dan het slotniveau van de dag voordien.

De toekomstige evolutie van de olieprijs valt moeilijk te voorspellen, veel hangt af van de economische indicatoren die later deze week bekendgemaakt gaan worden.

Het Commerce Department maakt onder andere de BBP-cijfers voor het derde kwartaal bekend. Daarnaast staan ook belangrijke cijfers over de huizenmarkt op de agenda, evenals de kwartaalresultaten van onder andere ExxonMobil.

De markt wacht nu op signalen die bevestigen dat de economische opleving in een versnelling is geraakt. De prijs voor een vat crude daalde met driekwart dollar tot 79,76 dollar. Vrijdag kostte een vat crude in New York nog 80,50 dollar en dat was eveneens 69 dollarcent minder dan het slotniveau van de dag voordien. De toekomstige evolutie van de olieprijs valt moeilijk te voorspellen, veel hangt af van de economische indicatoren die later deze week bekendgemaakt gaan worden. Het Commerce Department maakt onder andere de BBP-cijfers voor het derde kwartaal bekend. Daarnaast staan ook belangrijke cijfers over de huizenmarkt op de agenda, evenals de kwartaalresultaten van onder andere ExxonMobil.