In Kuala Lumpur werd op de electronische handel van de New York Mercantile Exchange nog 77,75 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of een kwart dollar minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Vrijdag in New York werd een vat ruwe olie al bijna anderhalve dollar goedkoper. Op weekbasis werd een vat ruwe olie 4,75 dollar goedkoper, na gedurende vijf dagen op rij te zijn gedaald.

Victor Shum, energiespecialist bij consultants Purvin & Gertz in Singapore, is van mening dat de olieprijs in de komende dagen onder druk kan blijven staan. De rally uit de voorbije weken was inderdaad overdreven.

Bovendien lijkt de koudegolf op het noordelijk halfrond te zijn geweken. Die koudegolf blijft daarenboven niet in staat te zijn geweest om de olievoorraden fors naar omlaag te duwen.

Shum verwacht dat de olieprijs nog een paar dollars goedkoper kan worden, hij verwacht dat slechts in de buurt van 75 dollar de eerste koopjesjagers gaan opduiken.

In Kuala Lumpur werd op de electronische handel van de New York Mercantile Exchange nog 77,75 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of een kwart dollar minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Vrijdag in New York werd een vat ruwe olie al bijna anderhalve dollar goedkoper. Op weekbasis werd een vat ruwe olie 4,75 dollar goedkoper, na gedurende vijf dagen op rij te zijn gedaald. Victor Shum, energiespecialist bij consultants Purvin & Gertz in Singapore, is van mening dat de olieprijs in de komende dagen onder druk kan blijven staan. De rally uit de voorbije weken was inderdaad overdreven. Bovendien lijkt de koudegolf op het noordelijk halfrond te zijn geweken. Die koudegolf blijft daarenboven niet in staat te zijn geweest om de olievoorraden fors naar omlaag te duwen. Shum verwacht dat de olieprijs nog een paar dollars goedkoper kan worden, hij verwacht dat slechts in de buurt van 75 dollar de eerste koopjesjagers gaan opduiken.