Deze pijplijn was wegens een lek onderbroken, maar gisteren kreeg Enbridge Energy Partners LP toestemming van de Amerikaanse overheid om opnieuw olie via de pijplijn te vervoeren.

Daarmee valt de dreiging weg dat de raffinaderijen in de U.S. Midwest zonder ruwe olie gaan vallen. Op die manier wordt tevens verwezen dat de voorraden in de VS aan olie en aan olieproducten gaan dalen.

Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore kostte een vat crude vanmorgen 74,75 dollar, of 18 dollar meer dan het slotniveau van gisteren.

Gisteren werd een vat ruwe olie 1,45 dollar goedkoper en dat was de sterkste daling sinds 31 augustus. Op weekbasis is de olieprijs met 2,20% gedaald.

Deze pijplijn was wegens een lek onderbroken, maar gisteren kreeg Enbridge Energy Partners LP toestemming van de Amerikaanse overheid om opnieuw olie via de pijplijn te vervoeren. Daarmee valt de dreiging weg dat de raffinaderijen in de U.S. Midwest zonder ruwe olie gaan vallen. Op die manier wordt tevens verwezen dat de voorraden in de VS aan olie en aan olieproducten gaan dalen. Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore kostte een vat crude vanmorgen 74,75 dollar, of 18 dollar meer dan het slotniveau van gisteren. Gisteren werd een vat ruwe olie 1,45 dollar goedkoper en dat was de sterkste daling sinds 31 augustus. Op weekbasis is de olieprijs met 2,20% gedaald.