Volgens FactSet Research is de olieprijs vanaf de piek bereikt in april met ongeveer 14% gedaald. Op de markt is nog steeds sprake van contango, wat een gevolg is van een forse stijging van de voorraden op de markt.

Kyle Cooper, managing director bij IAF Advisors in Houston, is van mening dat de olieprijs onder druk kan blijven staan, op de eerste plaats vanwege twijfels over de vraag naar ruwe olie en naar ruwe olieproducten.

Daarnaast speelt ook de sterkere dollar niet bepaald in het voordeel van de olieprijs. De situatie op de markt kan alleen maar wijzigen wanneer de dollar een paar dagen op rij verzwakt. Cooper verwacht dat dit voorlopig niet gaat gebeuren.

Volgens FactSet Research is de olieprijs vanaf de piek bereikt in april met ongeveer 14% gedaald. Op de markt is nog steeds sprake van contango, wat een gevolg is van een forse stijging van de voorraden op de markt. Kyle Cooper, managing director bij IAF Advisors in Houston, is van mening dat de olieprijs onder druk kan blijven staan, op de eerste plaats vanwege twijfels over de vraag naar ruwe olie en naar ruwe olieproducten. Daarnaast speelt ook de sterkere dollar niet bepaald in het voordeel van de olieprijs. De situatie op de markt kan alleen maar wijzigen wanneer de dollar een paar dagen op rij verzwakt. Cooper verwacht dat dit voorlopig niet gaat gebeuren.