Gerrit Zambo, olietrader bij Bayerische Landesbank, is van mening dat de werkloosheidscijfers min of meer conform de prognoses waren, zodat er eigenlijk geen positieve impuls vanuit gaat.

Eigenlijk was de olieprijs volgens Zambo al vooruit gelopen op meevallende werkloosheidscijfers. Het is dan ook niet meer dan logisch dat die prijs terugvalt naar de situatie van voor de publicatie van de cijfers.

Vanmorgen daalde de olieprijs al voor de zesde maand op rij, op de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd in Singapore 71,63 dollar betaald. Het dieptepunt van vanmorgen lag iets boven 71 dollar.

Over de afgelopen dagen liep het verlies voor de olieprijs op richting 10%, dit als gevolg van de vrees dat een vertraging van de economie de vraag naar ruwe olie zal doen afnemen.

Gerrit Zambo, olietrader bij Bayerische Landesbank, is van mening dat de werkloosheidscijfers min of meer conform de prognoses waren, zodat er eigenlijk geen positieve impuls vanuit gaat. Eigenlijk was de olieprijs volgens Zambo al vooruit gelopen op meevallende werkloosheidscijfers. Het is dan ook niet meer dan logisch dat die prijs terugvalt naar de situatie van voor de publicatie van de cijfers. Vanmorgen daalde de olieprijs al voor de zesde maand op rij, op de electronische handel van de New York Mercantile Exchange werd in Singapore 71,63 dollar betaald. Het dieptepunt van vanmorgen lag iets boven 71 dollar. Over de afgelopen dagen liep het verlies voor de olieprijs op richting 10%, dit als gevolg van de vrees dat een vertraging van de economie de vraag naar ruwe olie zal doen afnemen.