Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 66,85 dollar betaald, of 31 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Optimisme dat de recessie in de Verenigde Staten achter de rug is, had de olieprijs opnieuw fors doen stijgen. Twee weken geleden startte een rally, vertrekkende vanaf het niveau op 58,78 dollar.

Voorlopig zijn er geen signalen die er op wijzen dat de vraag naar crude aantrekt, maar de markt hoopt dat die vraag in de komende weken toch duidelijk gaat aantrekken.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 66,85 dollar betaald, of 31 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Optimisme dat de recessie in de Verenigde Staten achter de rug is, had de olieprijs opnieuw fors doen stijgen. Twee weken geleden startte een rally, vertrekkende vanaf het niveau op 58,78 dollar. Voorlopig zijn er geen signalen die er op wijzen dat de vraag naar crude aantrekt, maar de markt hoopt dat die vraag in de komende weken toch duidelijk gaat aantrekken.