De gevechten in Libië zijn namelijk opnieuw opgelaaid, waarbij de aanhangers van kolonel Kaddafi nu ook olie-installaties aanvallen. Het is momenteel onduidelijk hoeveel olie Libië nog exporteert.

Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,97 dollar betaald, of een stijging met 59 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Serene Lim, energy and commodity strategist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, wijst er op dat morgen in Saoedi-Arabië een dag van protesten wordt gepland, wat voor nieuwe onrust op de oliemarkt kan aanleiding geven.

De gevechten in Libië zijn namelijk opnieuw opgelaaid, waarbij de aanhangers van kolonel Kaddafi nu ook olie-installaties aanvallen. Het is momenteel onduidelijk hoeveel olie Libië nog exporteert. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,97 dollar betaald, of een stijging met 59 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Serene Lim, energy and commodity strategist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, wijst er op dat morgen in Saoedi-Arabië een dag van protesten wordt gepland, wat voor nieuwe onrust op de oliemarkt kan aanleiding geven.