Daardoor neemt de verwachting toe dat de vraag naar ruwe olie groot za blijven. De Verenigde Staten en China zijn en blijven de twee grootste consumenten van olie in de wereld.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore voor een vat ruwe olie 77,21 dollar betaald, of iets minder dan het slotniveau van vorige vrijdag.

Toen steeg de olieprijs met 88 dollarcent of 1,20% tot 77,33 dollar. De Chinese raffinaderijen verwerkten in augustus 7,20% meer ruwe olie dan tijdens dezelfde maand een jaar geleden.

Daardoor neemt de verwachting toe dat de vraag naar ruwe olie groot za blijven. De Verenigde Staten en China zijn en blijven de twee grootste consumenten van olie in de wereld. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore voor een vat ruwe olie 77,21 dollar betaald, of iets minder dan het slotniveau van vorige vrijdag. Toen steeg de olieprijs met 88 dollarcent of 1,20% tot 77,33 dollar. De Chinese raffinaderijen verwerkten in augustus 7,20% meer ruwe olie dan tijdens dezelfde maand een jaar geleden.