Bovendien staat in de VS het reisseizoen voor de deur, waardoor de vraag naar benzine gaat toenemen. Het augustus-contract op crude werd gisteren verhandeld aan bijna 78 dollar, of een stijging met 2% in vergelijking met het slotniveau van gisteren.

Aardgas deed het nog beter, de ntural gas futures stegen met meer dan 3,50%. De aardgasprijs is al geruime tijd aan een inhaalbeweging begonnen, want aardgas is qua prijszetting achtergebleven op ruwe olie.

Volgens Stephen Schork mag de impact van de BP-affaire op de olieprijs niet onderschat worden. Die affaire kan nog geruime tijd op de olieprijs blijven wegen, op langere termijn zijn zelfs hogere olieprijzen mogelijk omdat de diepzeewinning bemoeilijkt gaat worden.

Bovendien staat in de VS het reisseizoen voor de deur, waardoor de vraag naar benzine gaat toenemen. Het augustus-contract op crude werd gisteren verhandeld aan bijna 78 dollar, of een stijging met 2% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Aardgas deed het nog beter, de ntural gas futures stegen met meer dan 3,50%. De aardgasprijs is al geruime tijd aan een inhaalbeweging begonnen, want aardgas is qua prijszetting achtergebleven op ruwe olie. Volgens Stephen Schork mag de impact van de BP-affaire op de olieprijs niet onderschat worden. Die affaire kan nog geruime tijd op de olieprijs blijven wegen, op langere termijn zijn zelfs hogere olieprijzen mogelijk omdat de diepzeewinning bemoeilijkt gaat worden.