De stijging van de olieprijs heeft vooral te maken met de verwachting dat de economische crisis in de Verenigde Staten bijna achter de rug is.

De olieprijs heeft vanaf de bodem op 35 dollar al een fors herstel achter de rug. De olieprijs is echter nog altijd ver verwijderd van de piek op boven 140 dollar die in juli van vorig jaar werd bereikt.

De oliemarkt hoopt dat het ergste van de crisis achter de rug is. Wanneer dat zo is, kan de vraag naar ruwe olie weer gaan aantrekken, zowel in de Verenigde Staten als elders in de wereld.

De stijging van de olieprijs heeft vooral te maken met de verwachting dat de economische crisis in de Verenigde Staten bijna achter de rug is. De olieprijs heeft vanaf de bodem op 35 dollar al een fors herstel achter de rug. De olieprijs is echter nog altijd ver verwijderd van de piek op boven 140 dollar die in juli van vorig jaar werd bereikt. De oliemarkt hoopt dat het ergste van de crisis achter de rug is. Wanneer dat zo is, kan de vraag naar ruwe olie weer gaan aantrekken, zowel in de Verenigde Staten als elders in de wereld.