Daardoor neemt de hoop toe dat de vraag naar ruwe olie vanuit Azië gaat toenemen. Het Japans BBP steeg tijdens het derde kwartaal met 3,90%, zo werd vanmorgen bekendgemaakt.

Vorige week daalden de oliefutures met 2,30%. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, vindt het een verheugend feit dat nu ook de Japanse economie aan de beterhand is.

Daarmee wordt het herstel van de Aziatische economie in haar geheel bevestigd. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie 85,44 dollar, of 56 dollarcent (0,70%) meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Daardoor neemt de hoop toe dat de vraag naar ruwe olie vanuit Azië gaat toenemen. Het Japans BBP steeg tijdens het derde kwartaal met 3,90%, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Vorige week daalden de oliefutures met 2,30%. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, vindt het een verheugend feit dat nu ook de Japanse economie aan de beterhand is. Daarmee wordt het herstel van de Aziatische economie in haar geheel bevestigd. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie 85,44 dollar, of 56 dollarcent (0,70%) meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.