Het Amerikaanse National Hurricane Center heeft de zwaarste alarmfase al voor het weekend afgeblazen. De olieprijs was vorige week fors gestegen als gevolg van speculatie dat de economische groei zou gaan versnellen.

Bill O'Grady, chief market strategist bij Confluence Investment Management in St. Louis, is van mening dat de voorafgaande stijging te fors was geweest, zodat een correctie in de olieprijs niet meer dan logisch was.

Voorlopig blijft de olieprijs het moeilijk hebben om voorbij de kaap van 80 dollar te raken. Afgelopen vrijdag werd op de New York Mercantile Exchange gehandeld aan een prijs van 78,87 dollar per vat. Vanmorgen steeg de olieprijs weer richting 79 dollar.

De Golf van Mexico is nog steeds goed voor 31% van de Amerikaanse olieproductie en voor 10% van de aardgasproductie. De evolutie van de stormen in de omgeving wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden.

Het Amerikaanse National Hurricane Center heeft de zwaarste alarmfase al voor het weekend afgeblazen. De olieprijs was vorige week fors gestegen als gevolg van speculatie dat de economische groei zou gaan versnellen. Bill O'Grady, chief market strategist bij Confluence Investment Management in St. Louis, is van mening dat de voorafgaande stijging te fors was geweest, zodat een correctie in de olieprijs niet meer dan logisch was. Voorlopig blijft de olieprijs het moeilijk hebben om voorbij de kaap van 80 dollar te raken. Afgelopen vrijdag werd op de New York Mercantile Exchange gehandeld aan een prijs van 78,87 dollar per vat. Vanmorgen steeg de olieprijs weer richting 79 dollar. De Golf van Mexico is nog steeds goed voor 31% van de Amerikaanse olieproductie en voor 10% van de aardgasproductie. De evolutie van de stormen in de omgeving wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden.