De aanhanger van president Kaddafi geven zich niet zomaar gewonnen en zijn aan een tegenoffensief begonnen. De vrees neemt toe dat de burgeroorlog wel eens langer dan verwacht zou kunnen duren.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie 106,11 dollar betaald, of 1,69 dollar meer dan het slotniveau van vrijdag.

De prijs voor een vat Brent loopt inmiddels op richting 120 dollar, voor een vat Noordzee-olie werd vanmorgen op de ICE Futures exchange 117,20 dollar of 1,23 dollar meer betaald.

De aanhanger van president Kaddafi geven zich niet zomaar gewonnen en zijn aan een tegenoffensief begonnen. De vrees neemt toe dat de burgeroorlog wel eens langer dan verwacht zou kunnen duren. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen voor een vat ruwe olie 106,11 dollar betaald, of 1,69 dollar meer dan het slotniveau van vrijdag. De prijs voor een vat Brent loopt inmiddels op richting 120 dollar, voor een vat Noordzee-olie werd vanmorgen op de ICE Futures exchange 117,20 dollar of 1,23 dollar meer betaald.