De troepen van Khadaffi hebben opnieuw de oliehaven Ras Lanuf veroverd en belegeren het even belangrijke Brega. De Libische olie-output is in maart met 72% gedaald, de OPEC-output was vorige maand 1,20% lager.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 107,65 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 93 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de sleutel voor de evolutie van de olieprijs nog steeds bij Libië ligt. In het eerste kwartaal is de olieprijs met 17% gestegen, in maart werd een vat ruwe olie 10% duurder.

De troepen van Khadaffi hebben opnieuw de oliehaven Ras Lanuf veroverd en belegeren het even belangrijke Brega. De Libische olie-output is in maart met 72% gedaald, de OPEC-output was vorige maand 1,20% lager. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 107,65 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 93 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de sleutel voor de evolutie van de olieprijs nog steeds bij Libië ligt. In het eerste kwartaal is de olieprijs met 17% gestegen, in maart werd een vat ruwe olie 10% duurder.