In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 85,29 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 60 dollarcent meer dan het slotniveau in New York.

Gisterenavond werd een piek bereikt op 85,36 dollar en dat was de hoogste intra day stand sinds 4 mei. Dit jaar zijn de futures op ruwe olie nu al met 7,50% gestegen. Bovendien is het goud uit de trading range van 70 tot 75 dollar gebroken.

John Vautrain, senior vice-president bij U.S. energy consultants Purvin & Gertz Inc. in Singapore, merkt op dat de FED meer geld in het systeem pompt en dat er niet zo veel bestemmingsmogelijkheden voor dat geld zijn.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 85,29 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 60 dollarcent meer dan het slotniveau in New York. Gisterenavond werd een piek bereikt op 85,36 dollar en dat was de hoogste intra day stand sinds 4 mei. Dit jaar zijn de futures op ruwe olie nu al met 7,50% gestegen. Bovendien is het goud uit de trading range van 70 tot 75 dollar gebroken. John Vautrain, senior vice-president bij U.S. energy consultants Purvin & Gertz Inc. in Singapore, merkt op dat de FED meer geld in het systeem pompt en dat er niet zo veel bestemmingsmogelijkheden voor dat geld zijn.