Ook vrijdag was een vat crude al driekwart dollar duurder geworden. De rally op de oliemarkt duurt nu al drie weken en wordt gestimuleerd door de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten laag zal blijven.

De lage rente en het economisch stimuleringsprogramma kunnen ook de koers van de dollar doen verzwakken, waardoor de olieprijs (die in dollars wordt uitgedrukt) verder kan stijgen.

Vorige vrijdag maakte het Labor Department bekend dat de kerninflatie vorige maand met 0,10% is gedaald. Victor Shum, oliespecialist bij researchbureau Purvin & Gertz, is van mening dat er momenteel geen enkel gevaar is op galopperende inflatie. Daardoor zal er niets ondernomen worden op een stijging van de olieprijs af te remmen.

Ook vrijdag was een vat crude al driekwart dollar duurder geworden. De rally op de oliemarkt duurt nu al drie weken en wordt gestimuleerd door de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten laag zal blijven. De lage rente en het economisch stimuleringsprogramma kunnen ook de koers van de dollar doen verzwakken, waardoor de olieprijs (die in dollars wordt uitgedrukt) verder kan stijgen. Vorige vrijdag maakte het Labor Department bekend dat de kerninflatie vorige maand met 0,10% is gedaald. Victor Shum, oliespecialist bij researchbureau Purvin & Gertz, is van mening dat er momenteel geen enkel gevaar is op galopperende inflatie. Daardoor zal er niets ondernomen worden op een stijging van de olieprijs af te remmen.