Daardoor zal de vraag naar energie toenemen. Saltvedt gaat voor dit jaar uit van een prijs van gemiddeld 79 dollar per vat voor Brent, de olievariëteit die in de Noordzee wordt gewonnen.

Voor volgend jaar worden gemiddelde prijzen van 85,75 dollar en 102,50 dollar in het vooruitzicht gesteld. Naar verwachting zal de reservecapaciteit van China tegen het einde van volgend jaar opgebruikt zijn.

Daarom zal het noodzakelijk zijn om de Iraakse olieproductie weer op volle capaciteit begint te draaien. Saltvedt sluit op korte termijn een correctie in de olieprijs weliswaar niet uit, maar daarna zou er wel eens een verrassend sterke stijging kunnen plaatsvinden.

Daardoor zal de vraag naar energie toenemen. Saltvedt gaat voor dit jaar uit van een prijs van gemiddeld 79 dollar per vat voor Brent, de olievariëteit die in de Noordzee wordt gewonnen. Voor volgend jaar worden gemiddelde prijzen van 85,75 dollar en 102,50 dollar in het vooruitzicht gesteld. Naar verwachting zal de reservecapaciteit van China tegen het einde van volgend jaar opgebruikt zijn. Daarom zal het noodzakelijk zijn om de Iraakse olieproductie weer op volle capaciteit begint te draaien. Saltvedt sluit op korte termijn een correctie in de olieprijs weliswaar niet uit, maar daarna zou er wel eens een verrassend sterke stijging kunnen plaatsvinden.