Op de valutamarkten valt op dat de euro zich op lagere niveaus stabiliseert. Blijkbaar zit al heel wat slecht nieuws in de koers van de euro verrekend, ten opzichte van de dollar is er zelfs een zeker herstel merkbaar. Ook op de valutamarkten is van paniek weinig merkbaar.

Energy Department meldt lager dan verwachte olievoorraden

Vandaag maakte het Energy Department bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week tegen de verwachtingen in gedaald zijn.

Bovendien draaien de raffinaderijen weer op volle toeren, de activiteiten bevinden er zich op het hoogste niveau voor de afgelopen vier jaar.

Als gevolg daarvan is de olieprijs opnieuw gestegen, waarbij voor een US Crude weer bijna 85 dollar moet worden betaald. David McAlvany, chief executive officer bij McAlvany Financial Group in Durango, Colorado, merkt op dat ook de benzinevoorraden zijn gestegen, iets hogere prijzen rechtvaardigt. McAlvany is anderzijds van mening dat het opwaarts potentieel bij de olie hoe dan ook beperkt blijft.

Op de valutamarkten valt op dat de euro zich op lagere niveaus stabiliseert. Blijkbaar zit al heel wat slecht nieuws in de koers van de euro verrekend, ten opzichte van de dollar is er zelfs een zeker herstel merkbaar. Ook op de valutamarkten is van paniek weinig merkbaar. Energy Department meldt lager dan verwachte olievoorraden Vandaag maakte het Energy Department bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week tegen de verwachtingen in gedaald zijn. Bovendien draaien de raffinaderijen weer op volle toeren, de activiteiten bevinden er zich op het hoogste niveau voor de afgelopen vier jaar. Als gevolg daarvan is de olieprijs opnieuw gestegen, waarbij voor een US Crude weer bijna 85 dollar moet worden betaald. David McAlvany, chief executive officer bij McAlvany Financial Group in Durango, Colorado, merkt op dat ook de benzinevoorraden zijn gestegen, iets hogere prijzen rechtvaardigt. McAlvany is anderzijds van mening dat het opwaarts potentieel bij de olie hoe dan ook beperkt blijft.