De vrees bestaat echter dat de crisis gaat escaleren en dat ook in Saoedi-Arabië, Libië en andere olie-exporterende landen de bevolking op straat gaat komen. Daardoor zou de aanvoer van ruwe olie vanuit het Midden-Oosten gevaar kunnen lopen.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 90,87 dollar voor een vat ruwe olie betaald, tegenover een slotkoers van 89,92 dollar afgelopen vrijdag in New York.

De prijs voor Brent is inmiddels opgelopen tot bijna 100 dollar per vat. Afgelopen vrijdag werd op de New York Mercantile Exchange een recordvolumes aan oliefutures verhandeld.

De vrees bestaat echter dat de crisis gaat escaleren en dat ook in Saoedi-Arabië, Libië en andere olie-exporterende landen de bevolking op straat gaat komen. Daardoor zou de aanvoer van ruwe olie vanuit het Midden-Oosten gevaar kunnen lopen. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 90,87 dollar voor een vat ruwe olie betaald, tegenover een slotkoers van 89,92 dollar afgelopen vrijdag in New York. De prijs voor Brent is inmiddels opgelopen tot bijna 100 dollar per vat. Afgelopen vrijdag werd op de New York Mercantile Exchange een recordvolumes aan oliefutures verhandeld.