Volgens de cijfers verstrekt door het American Petroleum Institute daalden de olievoorraden vorige week met 6,13 miljoen vaten, zonder dat daarvoor op het eerste gezicht een verklaring voorhanden was.

Vanmorgen kostte een vat crude weer 70,50 dollar, of 1,31 dollar (bijna 2%) meer dan het slotniveau van gisteren. Op de New York Mercantile Exchange werd een vat ruwe olie gisteren 3,70% of bijna 2,50% duurder.

Vandaag maakt het Energy Department de cijfers over de evolutie van de olievoorraden in de VS bekend, maar de analisten verwachten dat die in dezelfde richting gaan wijzen.

Volgens de cijfers verstrekt door het American Petroleum Institute daalden de olievoorraden vorige week met 6,13 miljoen vaten, zonder dat daarvoor op het eerste gezicht een verklaring voorhanden was. Vanmorgen kostte een vat crude weer 70,50 dollar, of 1,31 dollar (bijna 2%) meer dan het slotniveau van gisteren. Op de New York Mercantile Exchange werd een vat ruwe olie gisteren 3,70% of bijna 2,50% duurder. Vandaag maakt het Energy Department de cijfers over de evolutie van de olievoorraden in de VS bekend, maar de analisten verwachten dat die in dezelfde richting gaan wijzen.