Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 76,62 dollar betaald, of een stijging met 44 dollarcent tegenover het slotniveau van gisteren.

In New York was een vat olie gisteren 34 dollarcent goedkoper geworden, waarmee een einde kwam aan een stijging van vier dagen. De evolutie van de olieprijs is momenteel hoofdzakelijk afhankelijk van de economische indicatoren.

Daarnaast wordt ook de evolutie van de olievoorraden in de gaten gehouden. Vanmiddag maakt het Amerikaans Energy Department haar nieuwste cijfers over de evolutie van de olievoorraden bekend.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 76,62 dollar betaald, of een stijging met 44 dollarcent tegenover het slotniveau van gisteren. In New York was een vat olie gisteren 34 dollarcent goedkoper geworden, waarmee een einde kwam aan een stijging van vier dagen. De evolutie van de olieprijs is momenteel hoofdzakelijk afhankelijk van de economische indicatoren. Daarnaast wordt ook de evolutie van de olievoorraden in de gaten gehouden. Vanmiddag maakt het Amerikaans Energy Department haar nieuwste cijfers over de evolutie van de olievoorraden bekend.