Dergelijke renteverhoging is uitgebleven, hoewel ze er binnen de enkele weken alsnog kan komen. Het duurder worden van het geld zou betekenen dat de vraag naar olie kan afnemen.

Vanmorgen werd er in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 88,26 dollar betaald, of 47 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

China Mainland Marketing Research kondigde vanmorgen aan dat de grootste raffinaderijen van het land in november 10,30% meer ruwe olie hebben verwerkt. In totaal was er vorige maand sprake van een recordhoeveelheid van 8,96 miljoen vaten ruwe olie.

Dergelijke renteverhoging is uitgebleven, hoewel ze er binnen de enkele weken alsnog kan komen. Het duurder worden van het geld zou betekenen dat de vraag naar olie kan afnemen. Vanmorgen werd er in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 88,26 dollar betaald, of 47 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. China Mainland Marketing Research kondigde vanmorgen aan dat de grootste raffinaderijen van het land in november 10,30% meer ruwe olie hebben verwerkt. In totaal was er vorige maand sprake van een recordhoeveelheid van 8,96 miljoen vaten ruwe olie.