Op de New York Mercantile Exchange steeg de prijs voor crude met meer dan 2,50 dollar of zowat 4% tot 74,63 dollar. Dinsdag was de prijs voor een vat ruwe olie al met ongeveer een halve dollar gestegen.

Victor Shum, energiespecialist bij consultant Purvin & Gertz, krijgt de indruk dat rond 70 dollar momenteel de bodem ligt voor de olieprijs. Naarmate de zomer nadert, kan de olieprijs weer gaan oplopen richting 80 dollar per vat. Het reisseizoen in de Verenigde Staten moet namelijk gaan beginnen.

Gisteren maakt het Amerikaans Energy Department de evolutie van de voorraden bekend. De voorraden aan crude daalde met 1,80 miljoen vaten, wat meer was dan de 1,30 miljoen vaten waar de analisten op gerekend hadden.

Op de New York Mercantile Exchange steeg de prijs voor crude met meer dan 2,50 dollar of zowat 4% tot 74,63 dollar. Dinsdag was de prijs voor een vat ruwe olie al met ongeveer een halve dollar gestegen. Victor Shum, energiespecialist bij consultant Purvin & Gertz, krijgt de indruk dat rond 70 dollar momenteel de bodem ligt voor de olieprijs. Naarmate de zomer nadert, kan de olieprijs weer gaan oplopen richting 80 dollar per vat. Het reisseizoen in de Verenigde Staten moet namelijk gaan beginnen. Gisteren maakt het Amerikaans Energy Department de evolutie van de voorraden bekend. De voorraden aan crude daalde met 1,80 miljoen vaten, wat meer was dan de 1,30 miljoen vaten waar de analisten op gerekend hadden.